9 Mayıs 2011 Pazartesi

Üniversiteler Ekonomik Büyümeye Nasıl Katkıda Bulunur.

Editörlüklerini Shahid Yusuf ve Kaoru Nabeshima'nın yaptıkları önemli bir kitap.
Çeviren: Kadri Yamaç
Efil Yayınlarından bu ay çıkacak.

 
“Bu iddialı kitabın geçmişi Mart 2006 yılında Paris’te düzenlenen ve Dünya Bankası Kalkınma Ekonomisi Bölümü tarafından desteklene sempozyuma dayanır. Kitabın temel amacı geniş olarak ulusal yenilik dizgeleri bağlamında üniversitelerin rolünü incelemektir. Kitap daha belirgin biçimde de ulusal düzeyde başlayan ve alt ulusal düzeylere uzanan, yerel olduğu kadar bölgesel politika konularıyla ilgileniyor; üniversite yönetişimi konularını da ele alıyor.
"Kitabın önemli bir gücü Avrupa, Kuzay Amerika ve Asya’nın çoğunu, yükselen devler olan Çin, Hindistan ve aynı zamanda son 15 yılın kasvetli ekonomik performansından çıkmakta olan  Japonya’yı kapsayan çok geniş bir literatür olarak yararlı bir okur klavuzu sağlıyor olmasıdır. 
"Kitap 21. yüzyılın bilgi ekonomilerinde ana bir kurumdan yararlanmak isteyen farklı ülkelerin yürüttüğü çeşitli yaklaşımlar arasındaki başkalıkları da yakalıyor. Dolayısıyla, önümüzdeki on yıllarda üniversitelerin ekonomik büyümeye yapacakları olası katkılarla ilgilenen herkese sayısız giriş noktası sağlıyor."

—Nathan Rosenberg
Fairleigh S. Dickinson, Jr, Kamu Politikası Profesörü (Emeritus)                                                                                        
İktisat Bölümü, Stanford Üniversitesi

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Iyi bir baslangic